Hoe bitcoins veilig bewaren


hoe bitcoins veilig bewaren

Een hardware wallet is een fysieke portefeuille waar je jouw bitcoins in opslaat en beheerd. Wanneer je de Nano Ledger S voor het eerst gebruikt, moet je een PIN-code instellen. Dit wil overigens niet zeggen dat je nooit een risico loopt, maar het volledig beveiligen van je account (met.a. Ik hoor sommige misschien al denken: Maar hoe zit het dan met malware en keyloggers? Cold storage betekent dat je de toegang tot je bitcoins (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd. Wie de private key van een bitcoin heeft is eigenaar van die bitcoin.

Passphrase - Unlocking wallet, recovering passwordhoe bitcoins veilig bewaren

Het voordeel van een papieren wallet best forex trading signals software is dat je private keys nergens digitaal zijn opgeslagen. Zonder deze code kun je de Nano Ledger S niet gebruiken. Populaire Cold Storage apparaatjes zijn Trezor en Ledger. Een hardware wallet maakt het beheren van verschillende digitale munten ook een stuk overzichtelijker en een backup maken van je coins is erg eenvoudig. Online exchange, de verschillende opties worden hieronder uitgebreid behandeld.

Dit is wellicht de reden waarom je de keuze hebt gemaakt om te investeren. Dan zijn er zijn tal van manieren en wallets om dit te doen, maar de ene manier is een stuk veiliger dan de andere. Zo af en toe komt er in het nieuws dat er weer een grote hack is geweest bij bijvoorbeeld een cryptocurrency exchange. Bitcoin kun je bewaren in een hardware of software wallet, in de cloud en op papier.


Sitemap